لیست اختراعات سيد مجتبي تقي زاده سرهنگ آبادي
توليد برچسب گريد بهداشتي مورد مصرف در كيسه هاي خون و فرآورده هاي خوني
ساخت چسب هاي تماسي آكريلاتي با كاربرد هاي بهداشتي داروئي
ساخت وبررسي پچ انرژي درسامانه تراپوستي دارودرچسب
ساخت و توليد اورينگ هاي سيليكوني
چسب سنتز شده در زمينه توليد نوار چسبها در صنعت و همچنين پچ ساخته شده در زمينه دارو رساني تراپوستي براي رهايش منظم و يكنواخت دارو به بدن كاربرد دارد. براي ساخت سامانه دارو در چسب(پچ) به علت اختلاط دارو با چسب و ديگر افزودنيها محدوديتها و مشكلاتي چون سازگار كردن دارو با چسب و يك فازي شدن سامانه ،رسيدن به درصد رهايش و خواص چسبندگي مناسب،افزايش حلاليت دارو در چسب وجود دارد.براي ساخت سامانه(پچ) به صورت تك لايه و همچنين برطرف كردن مشكلات موجود راهحلهاي متفاوتي بررسي شده است.براي بدست آوردن يك سامانه تراپوستي(پچ) با كارايي بالا ميبايست شرايط بستردارو(چسب) را به گونهاي فراهم آورد كه ضمن رهايش موثر خواص چسبندگي سامانه حفظ شود. ميتوان با استفاده از مونومر مناسب در سنتز چسب و رسيدن به چسب مناسب به خواص چسبندگي مدنظر دست يافت در كارهايي كه توسط شركتهاي مختلف در زمينه ساخت پچ ضد درد حاوي بوپرونورفين صورت گرفته است اين پچ به صورت چند لايه همراه با يك لايه اضافي چسب طراحي شده است(يك لايه چسب به همراه يك لايه چسب و دارو) در اين اختراع در نظر است تا ضمن طراحي مناسب در سنتز چسب به چسبي رسيد كه ضمن داشتن گروه عاملي مناسب جهت پيوند هيدروژني با دارو خواص چسبندگي حفظ شود و لايه چسب اضافي حذف شود تا ضمن رهايش مناسب دارو و بهبود خواص چسبندگي سامانه به زيبايي ظاهري مناسب برسد.در ضمن براي افزايش رهايش دارو از افزايندههاي نفوذ از 0-8% استفاده شده است.
اختراع حاضر تحت عنوان" ساخت و اصلاح سطح نانولوله هاي كربني به منظور استفاده در آناليز مواد با استفاده از تكنيك جذب"، جاذب ساخته شده با استفاده از نانو لوله هاي كربني مي باشد كه پس از چند مرحله اصلاح سطح بر روي نانو لوله هاي كربني به ساختاري ( جاذبي ) كه بصورت اختصاصي بر روي برخي از مواد اثر گذار بوده و توانايي جذب را داراست ساخته شده است و از اين جاذب براي جذب ماده هايي با غلظتهاي بسيار پايين در محيط هاي مايع ( بخصوص پلاسماي خون ) و گاز مي باشند مورد استفاده قرار مي گيرد.
اين اختراع در زمينه مهندسي شيمي- شيمي- داروسازي- پليمر مي باشد. در اين اختراع، فيلم¬هاي نازك خوراكي حاوي داروي اندانسترون و يا نمك آن بمنظور جلوگيري از تهوع و استفراغ در بيماراني كه مشكل بلع دارند، مانند كودكان و سالخورده گان، تهيه شده است. همچنين اين اختراع مي تواند براي بيماران سرطاني كه تحت درمان هاي شيمي درماني و يا راديوتراپي قرار مي گيرند و دچار تهوع و استفراغ مي شوند، اما بدليل زخم هاي موجود در حلق و دستگاه گوارش ناشي از مصرف دارو و درمان سرطان قادر به بلع آسان داروهاي ضدتهوع نيستند، مورد استفاده قرار گيرد. طبق اين اختراع فيلم هاي تهيه شده حاوي دوز 4 و يا 8 ميلي گرمي داروي اندانسترون و يا ملح آن مي باشد. با توجه به بررسي¬هاي صورت گرفته روش¬هاي متداول ساخت فيلم¬هاي نازك دهاني ريخته¬گري با حلال، ريخته¬گري نيمه جامد، اكستروژن گرما¬ذوب و اكستروژن پراكنده جامد مي¬باشد. روش هاي تهيه فيلم داراي مزايا و معايب متعددي است. به عنوان مثال در روش اكستروژن، ابتدا دارو با يك حامل در حالت جامد مخلوط مي¬شود. سپس به كمك اكسترودر توسط حرارت، مخلوط حاصل ذوب مي¬شود. در نهايت محلول حاصل در قالب¬هاي مخصوص ريخته شده و به-صورت فيلم در مي¬آيند. با اينكه اين روش داراي مزايايي مانند عدم نياز به حلال يا آب، كاهش مراحل فرايند، پخش مناسب دارو براي داروهاي كم محلول، و كاهش مصرف انرژي است؛ اما معايبي همچون مشكل پايداري دارو و پليمر در فرايند حرارتي، محدود بودن تعداد پليمرهاي مناسب، افزايش احتمال تخريب گرمايي نيز دارد كه قابل تامل است. در ميان اين روش¬ها، اصلي¬ترين روش كه در صنعت براي تهيه فيلم هاي خوراكي استفاده مي شود، روش ريخته¬گري با حلال است. در روش ريخته¬گري با حلال تهيه يكنواختي سطح دستگاه، عاملي مهم در سرعت تبخير حلال است كه مي¬تواند خواص فيزيكي و شيميايي نهايي فيلم مانند مقاومت مكانيكي، انعطاف پذيري، ضخامت فيلم، توزيع يكنواخت دارو و ساير خواص فيلم را تحت تاثير قرار دهد. روش پوشش دهي با تيغه روشي صنعتي است كه معمولا براي پوشش دهي سطوح، تهيه چسب¬ها، رنگها و مواد آرايشي مورد استفاده قرار مي گيرد. اين روش معمولا براي تهيه فيلم هاي دهاني به دليل داشتن ويسكوزيته كم، مورد استفاده قرار نمي¬گيرد. تهيه فيلم با ضخامت كنترل شده از مزاياي استفاده از روش پوشش دهي با تيغه نسبت به روش ريخته-گري در تهيه فيلم ها مي باشد. بنابراين، روش پوشش¬دهي مي تواند بعنوان يك روش مناسب براي تهيه فيلم¬هاي دهاني دارويي با ضخامت كنترل شده، مورد استفاده قرار گيرد. روش پوشش دهي با تيغه داراي مزاياي بيشتر و معايب كمتري نسبت به روشهاي ديگر است. فيلم تهيه شده داراي وضوح و يكنواختي بهتري نسبت به روش اكستروژن است. ايجاد سطح صاف فيلم و عدم حضور نقص¬هاي سطحي مانند خطوط قالب در روش ريخته¬گري، انعطاف بالا و خواص فيزيكي مناسب فيلم، قابليت ساخت فيلم با ضخامت¬هاي مختلف از مزاياي روش پوشش¬دهي با تيغه نسبت به ساير روشها است. محصول حاصل از اين اختراع براي درمان تهوع و استفراغ ناشي از شيمي درماني در بيماران سرطاني مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
چسب هاي حساس به فشار موادآمورف و ويسكوالاستيك هستند كه با اعنال فشار كم در زمان كوتاه به سطوح چسبيده و هنگام جداشدن هيچگونه باقيمانده اي از خود به جا نمي گذارد . از بين انواع چسب هاي حساس به فشار كوپليمرهاي آكريلاتي بدليل برخي ويژگي هاي ممتاز كاربردهاي گسترده اي يافته اند. در اختراع حاضر چسب حساس به فشار آكريلاتي پايه آبي با استفاده از چهار منومر وينيل استات ، 2-اتيل هگزيل آكريلات ، هيدروكسي اتيل آكريلات و گليسيديل متاكريلات با روش پليمر شدن راديكالي و به روش اولسيوني ساخته شد. محصول حاصل يك كوپليمر خود چسبنده بدون نياز به هرگونه عامل شبكه اي ساز اضافي ، با وزن مولكولي هاي 100000 تا 600000 گرم بر مول و دماي انتقال شيشهاي بين 41- تا 58- درجه سانتي گراد مي باشد. براي بهينه ركدن پليمرزاسيون ، واكنش در دماهاي مختلف (60تا 80 درجه سانتي گراد) زمانهاي مختلف (3 تا 9 ساعت) و مقادير مختلف آغازگر (0.5 تا 1 درصد) و مقادير مختلف عامل انتقال زنجير (0 تا 0.3 درصد) صورت گرفت و تاثير اين پارامترهاي متغير بر وزن مولكولي ، درصد فاز شيكه اي و خواص چسبندگي بررسي شد.
پچ تراپوستي دارو در چسب جهت سيستم هاي انتقال داروي ليپوزومي ساخته شد سامانه هاي تراپوستي دارو در چسب جهت انتقال بسياري از داروها به كار مي روند كه با توجه به اينكه قادر به انتقال دارو از طريق پوست مي باشند، بيمار پسندي بالايي دارند. اما انتقال بسياري از داروها از جمله داروهاي پپتيدي به تنهايي از طريق اين سامانه ها مقدور نمي باشد. لذا انتقال اين سري از داروها اغلب توسط روش هاي تزريقي كه بيمار پسندي بالايي ندارند امكان پذير است. ليپوزيوم ها به عنوان نانو ذرات حامل دارو در انتقال داروهاي پپتيدي به كار مي روند. در اختراع حاضر نوع خاصي از اين نانو ذرات به نام ليپوزوم هاي بسيار منعطف تهيه شده و به چسب پايه آكريلات اضافه گرديد. پس از بررسي ؟؟مشهده شد كه ليپوزوم ساختار خود را در داخل چسب حفظ خواهد كرد.
موارد یافت شده: 10